Syddjurs over landsgennemsnit i vilkår for erhverv

Dansk Erhverv har i forbindelse med kommunalvalget den 21. november 2017 samlet mere end 40 kommunale nøgletal inden for ni områder og sammenlignet rammevilkårene for erhvervslivet i landets kommuner. Kortlægningen viser, at erhvervslivet i Syddjurs Kommune har gode rammevilkår, blandt andet inden for arbejdsmarkedsområdet og gebyrer.

Erhvervs- og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv har sammenlignet erhvervslivets rammevilkår i kommunerne op til kommunalvalget. Og Syddjurs Kommune viser gode resultater på en række af de områder som Dansk Erhverv måler. Eksempelvis er administrationsgebyret for affaldshåndtering på miljø- og ressourceområdet på 0 kroner i Syddjurs Kommune, mens andre kommuner kræver op til 1.717 kr. pr. virksomhed.

Syddjurs scorer også godt i forhold til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Således ligger Syddjurs Kommune over landsgennemsnittet i forhold til andelen af virksomheder, der har et samarbejde med det lokale jobcenter og jobcentre i andre kommuner, den såkaldte samarbejdsgrad. I Syddjurs Kommune er tallet 41,6 %, mens den for hele landet er 38,6%.

Borgmester Claus Wistoft udtaler:

- Jeg er ikke i tvivl om, at den gode dialog og indsats vi har i gang i forhold til arbejdsmarked og erhvervsliv er den rigtige vej, det viser resultaterne. Overskriften for vores erhvervspolitik 2016-2019 er netop også, at vi står sammen om at skabe vækst og velfærd. Med det budskab sender Byrådet et stærkt signal om, at vi vil skabe gode vilkår for mere vækst og flere arbejdspladser. Det er med til at skabe forudsætningerne for vi kan levere god kommunal service og velfærd.

På sundhedsområdet er den gennemsnitlige ventetid på genoptræning i Syddjurs Kommune 11 dage. Det er under gennemsnittet for Region Midtjylland (13 dage) og landet samlet set (14 dage).

Dansk Erhverv supplerer nøgletallene med en række anbefalinger, til hvordan landets kommuner kan udvikle gode lokale rammevilkår for erhvervslivet. En af anbefalingerne lyder, at det virksomhedsrettede fokus i jobcentrene skal styrkes. Denne anbefaling ligger fint i tråd med Syddjurs Beskæftigelsesplan for 2017. Den har netop fokus på at styrke Jobcentrets samarbejde med virksomhederne. En anden anbefaling lyder, at samarbejdet mellem kommunens folkeskoler og erhvervsskoler og erhvervslivet skal styrkes. Det ligger fint i tråd med kommunens brug af portalen www.skolenivirkeligheden.dk, hvor det lokale erhvervsliv stiller undervisningsforløb til rådighed for lokale skoler.

Opdateret: 12-10-2017 11:15
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback