Tilskud sikrer god start for aktiviteterne på Maltfabrikken

Maltfabrikken

Syddjurs Byråd har i det netop vedtagne budget givet et årligt driftstilskud til Maltfabrikken for at sikre en god start for de mange aktiviteter på stedet. Støtten vil falde i årene fremover i takt med at økonomien skal hvile mere i sig selv og skal gå til understøttelse af kreative erhverv, iværksætteri, kulturaktiviteter, ungeprojektet Rampen og markedsføring.

Den gamle Maltfabrik i Ebeltoft ombygges i disse måneder for et trecifret millionbeløb med støtte fra en lang række fonde. Når byggeriet står færdigt, vil der både være et kommunalt bibliotek, museum, arkiv, kulturhus, arbejdspladser til kreative erhverv, åbne værksteder, bryggeri og meget mere.

For at sikre en god start for de mange kulturaktiviteter på stedet, har Syddjurs byråd i budget 2019 besluttet at yde et årligt tilskud på 2,2 mio. kr. i 2019. Midlerne skal gå til understøttelse af kreative erhverv, iværksætteri, kulturaktiviteter, ungeprojektet Rampen og markedsføring. Beløbet falder til 1,6 mio. kr. i 2020, 1,4 mio. kr. i 2021og 1,3 mio. kr. i 2022 i takt med at Maltfabrikkens aktiviteter skal blive mere selvfinansierende.

Borgmester Ole Bollesen udtaler:

- I Syddjurs byråd synes vi at Maltfabrikken er et fantastisk sted og det er en fornøjelse at se den gamle fabrik blive smukt og nænsomt renoveret til fremtiden. Jeg er sikker på at Maltfabrikken i årene fremover bliver et fyrtårn med en bred vifte af kulturaktiviteter til både turister og egne borgere. I årets budget har vi valgt at give et årligt tilskud til aktiviteter på stedet. Det gør vi for at sikre at de mange gode ideer i projektet kommer godt fra start. På sigt er det meningen at stedets økonomi skal hvile mere i sig selv.

Det forventes, at den kommunale støtte vil få betydning for mulige bevillinger fra eksterne fonde. For at sikre en bæredygtig drift er der udarbejdet en flerårig driftsaftale mellem kommunen og Maltfabrikken.

Formanden fonden Den ny Maltfabrik Dagmar Brendstrup udtaler:

 - Vi er glade og meget taknemmelige for, at Syddjurs Kommune har valgt at støtte Maltfabrikken, så vi kan få driften af de mange aktiviteter godt i gang. Maltfabrikken er helt fra begyndelsen et borger initiativ. Vi ikke bare siger, men vi er: dit, mit og vores sted et åbent sted for alle kommunens borgere. Maltfabrikken og de mange aktiviteter vil få stor betydning for både erhvervsliv, turister og borgere i Ebeltoft, Syddjurs og hele Østjylland.

De mange kulturaktiviteter omkring Maltfabrikken udvikles i et tæt samarbejde mellem kommune og fonden Den ny Maltfabrik. Samarbejdet gælder også det store renoverings- og byggeprojekt på stedet, som foregår med stor respekt for stedets og bygningens kulturarv. 

Opdateret: 08-11-2018 11:47
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt