Udbygning af Letbanen giver ændringer for Grenaabanen

Fra d. 15. januar 2016 er det slut med sene togafgange mellem Aarhus og Grenaa. Kunder, der rejser med toget mellem Aarhus og Odder skal også finde alternativer, når der lukkes ned for weekendkørsel på strækningen fra 16. januar. Midttrafik indsætter helt nye ruter som erstatning for togene.

Pressemeddelelse fra Trafik Midtjylland:

Overalt i Aarhus bliver der gravet, bygget broer og lagt fundamenter, så Aarhus Letbane kan indtage Aarhus i 2017. Nu er turen kommet til togstrækningen mellem Odder og Grenaa, der skal elektrificeres, så den eldrevne letbane kan køre. Arbejdet 
med opsætning af i alt 3000 elmaster kræver fri bane. Aarhus Nærbane lukker derfor ned på de sene aftenafgange og i weekender.

Midttrafik har til opgave at lave alternativer til kunderne i ombygningsperioden. Der indsættes nye busruter som et supplement til de eksisterende busruter. Derudover kan der bestilles en teletaxa, der kører fra adresse til adresse langs strækningerne Odder–Aarhus og Aarhus–Grenaa.

Strækningen Grenaa-Aarhus – følgende afgange lukker:

15. januar 2016
Aarhus mod Grenaa: kl. 22.07 og 23.32
Grenaa mod Aarhus: kl. 22.29 og 23.29

5. marts 2016
Lukningen omfatter også alle afgange lørdag, søndag og helligdage.

Kunderne har udover de eksisterende busruter følgende alternativer:

Rute 83 Grenaa – Kolind – Ryomgård - Aarhus indsættes fra  16. januar med en aftentur og kører desuden lørdag, søndag og  helligdage fra 5. marts.

Rute 84 Ryomgård – Mørke – Hornslet – Løgten – Skødstrup – Aarhus kører desuden lørdag, søndag og helligdage fra 5. marts.

Teletaxa: Det bliver fra 16. januar muligt at bestille en teletaxa og køre fra adresse til adresse langs strækningen i tidsrummet kl. 22.00-24.00 og fra 5. marts 2016 lørdag, søndag og helligdage fra kl. 6.00-24.00.

På midttrafik.dk/aarhusnaerbane kan kunderne finde information om lukningen af Aarhus Nærbane og få hjælp til at finde alternativer til toget.

Opdateret: 22-02-2016 10:53
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback