Uddannelsesforløb flytter ledige til uddannelse og job på ældreområdet

Før Sosu kursus

Jobcenter Syddjurs har succes med at tilbyde uddannelsesforløbet ”Før-Sosu” til ledige over 25 år. Forløbet er udviklet i samarbejde med ældreområdet, som mangler flere hænder, og Randes Social- og sundhedsskolen som afvikler kurset.

Med et stigende antal ældre er der et stort behov for flere medarbejdere i kommunens plejecentre og i hjemmeplejen. Ældreområdet har derfor i samarbejde med kommunens jobcenter udviklet tilbuddet ”Før-Sosu”. Her har ledige over 25 år mulighed for at smage på en uddannelse som social- og sundhedshjælper på ældreområdet gennem fem ugers undervisning og to en halv uges praktik.

Uddannelsestilbuddet er en succes og efter endt forløb vælger mange at tage den fulde uddannelse som social- og sundhedshjælper i Randers. På efterårets hold er der 19 tilmeldte og alle har valgt at melde sig til den videre uddannelse.

Formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen udtaler:

- FørSosu kurset er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når vi tænker på tværs af kommunens fagområder. Ældreområdet mangler sosuhjælpere og derfor er det oplagt, at vi hjælper de ledige med at blive introduceret til området og de gode jobs som findes der. Resultaterne er også rigtig flotte, da vi kan se at næsten alle deltagerne vælger at tage den videre uddannelse til sosu-hjælper. Tak til Randers Social- og Sundhedsskole for at afvikle kurset, og ros til både jobcenter og ældreområdet for at tænke nyt. Jeg håber, at vi kan gøre noget lignende på andre fagområder.

Før-sosu forløbet afvikles af Randers Social- og Sundhedsskole lokalt i kommunen, og deltagerne visiteres af Jobcenter Syddjurs. Ved efterfølgende elevansættelse, ansættes deltagerne på voksenelevløn, og det giver flere at de ældre ledige en mulighed for at skifte til en ny branche.

 

Opdateret: 08-10-2018 08:14
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback