To virksomheder fra Syddjurs videre til finalen i Iværksætterprisen 2019

Iværksætterprisen

Nordic Destination fra Ebeltoft og Dansk Hus og Have Service fra Kolind er gået videre til finalen i Iværksætterprisen 2019 den 23. maj på Sostrup Slot. Iværksætterprisen startede med 115 nominerede virksomheder og er gennem et intensivt vejlednings og udskilningsforløb blevet skåret ned til 12 deltagere i tre kategorier i finalen.

Med to virksomheder i finalen er Syddjurs Kommune flot repræsenteret i Iværksætterprisen 2019. Konkurrencen er hård, men både Nordic Destination og Dansk Hus og Have Service har klaret sig godt, da de deltagende virksomheder blev skåret ned fra de 50 udvalgte, til 24 i semifinalen og siden de 12 til finalen. Udskilningsforløbet er foregået på en række kreative dage, hvor virksomhederne har skullet tænke nyt under overskriften ”Kunderejse i verdensklasse”.

Oplevelser - Natur – Mad – Fokus er nøgleord for Nordic Destination fra Ebeltoft. Firmaet, som tidligere hed Ebeltoft Outdoor, har med op mod 100 arrangementer om året på kort tid etableret sig som en væsentlig helårsaktør på turismeområdet. Gennem forløbet i Iværksætterprisen 2019 har Nordic Destinations ejere Thomas og Frank Kjerstein haft fokus på at retænke udfordringer og styrke samarbejdet med lokale leverandører og samarbejdspartnere. De udtaler:

  • Med Nordic Destination er vi i fuld gang med at udvide vores tilbud, så vi både er aktør og konsulent inden for helårsturisme med udgangspunkt i natur, mad og kultur.  Forløbet med iværksætterprisen har defineret en række indsatsområder for os. Vi glæder os naturligvis til den sidste runde, men vi er allerede glade for den erfaring og den udvikling, som vi har gennemgået indtil nu. Det har været den største gevinst ved at deltage.

Dansk Hus og Have Service fra Kolind har udviklet en online løsning, hvor man kan købe ydelser som hækklipning eller græsklipning direkte i en webshop, og desuden foretage prisberegning og indhente tilbud på større opgaver, såsom ny træterrasse, nye belægningssten i indkørslen eller bygning af en ny carport. Dansk Hus og Have Service har indtil videre vækstet organisk, men er blevet inspireret af deres deltagelse i Iværksætterpris 2019. Stifter og direktør Christina Breum Fisker Kristensen udtaler om forløbet:

  • Det har været spændende at deltage i forløbet og vi har lært meget af, at arbejde under pres og skulle præsentere vores løsning for mange andre. Vi har et godt kvalitetsprodukt, som giver god værdi for vores kunder, og det kan skaleres til endnu flere kunder, end vi har i dag. Jeg glæder mig til den sidste del af konkurrencen, vi deltager naturligvis for at vinde.

De to virksomheder fra Syddjurs Kommune deltager i hver sin kategori, Nordic Destination inden for Livskvalitet og Dansk Hus og Have Service inden for Effektivitet.

Borgmester Ole Bollesen udtaler:

  • Når man tænker på antallet af deltagere, er det virkelig flot arbejde af både Nordic Destination og Dansk Hus og Have Service at nå finalen. Jeg glæder mig, til at se dem på Sostrup Slot den 23. maj og jeg krydser naturligvis fingre for vores egne deltagere – og håber, at de kan tage både pengepræmie og mentorforløb med sig hjem.

Om Nordic Destination, tidligere Ebeltoft Outdoor - https://nordic-destination.com/

Arrangementerne som Nordic Destination afvikler, er udviklet selv og i samarbejde med andre aktører på turismeområdet, og har haft som mål, at skabe oplevelser for besøgende året rundt med udgangspunkt i områdets stedbundne kvaliteter inden for natur, mad og kultur.

Med navneskiftet til Nordic Destination ønsker ejerne Thomas og Frank Kjerstein at tage virksomheden et skridt videre. De fortsætter deres arrangementsaktiviteter, nu med kontorer på Maltfabrikken, men har nu også fokus på et etablere sig som et videnscenter indenfor oplevelsesturisme. Baseret på deres viden, data og erfaringer med at skabe helårsaktiviteter, er de allerede i fuld gang med at rådgive kunder fra andre dele af landet om lokal turismeudvikling.

Om Dansk Hus og Have Service - https://www.danskhusoghaveservice.dk

Udgangspunktet for Dansk Hus og Have Service er, at det skal være nemt og sikkert, at bestille både små og større opgaver til hus og have. Arbejdet som bestilles via Dansk Hus og Have Service webløsning udføres af en række underleverandører, som kan levere til en god pris, fordi de modtager en stor volume af ordrer fra Dansk Hus og Have Service – og fordi de ikke selv skal stå for tilbud, salg og kvalitetskontrol.

Betaling for ydelser foregår via Dansk Hus og Have, som først betaler den sidste tredjedel til leverandøren af et projekt når det er endeligt godkendt af kunden. På den måde har kunden sikkerhed for at opgaven løses tilfredsstillende.

 

Opdateret: 09-05-2019 10:56
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt