Om Digitalisering

Vi skal være digitale - sammen

Digitalisering i det offentlige handler om at sikre automatisering og genbrug af data, konceptudvikle og drive forandringsprojekter samt gøre dele af kommunikationen mellem borgere/virksomheder og myndighed digital. IT og Digitalisering i Syddjurs Kommune kan bryste sig af at være en af frontløberne på digitaliseringsfeltet i den offentlige sektor både på udviklings- og driftsområdet.

En stigende digitalisering af kommunale processer er strengt nødvendigt, da der kontinuerligt kræves besparelser i kommunerne, og det derved forventes at kommunerne skaber og udvikler bedre velfærd for stadigt færre penge. Digitalisering bliver benyttet som et af de primære værktøjer i denne proces, bl.a. til at skabe økonomisk råderum, og med den hastige vækst i nye teknologiske muligheder kræver det en vedvarende innovativ og visionær indsats, at holde den førende position, når både de stigende nationale krav om digitalisering i det offentlige samt stigende krav om digital service fra borgere og virksomheder samtidig skal tilgodeses. Effektivisering af drift og udvikling af nye og smartere løsninger er derfor en af hovedopgaverne for IT og Digitalisering.

 

Det skal give mening

Samtidig med at en masse områder, processer og services skal digitaliseres, er Syddjurs Kommune også meget opmærksomme på, at nogle opgaver hverken kan eller skal digitaliseres. Der er her tale om bl.a. områder hvor den direkte dialog, nærhed og omsorg ikke kan erstattes af digitale løsninger, og disse områder skal der naturligvis fortsat være ressourcer til i fremtiden. Vi skal således være digitale – men kun der, hvor det giver mening.

 

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om IT og Digitalisering i Syddjurs Kommune er du velkommen til at kigge i undersektionerne i menuen til venstre, eller kontakte afdelingsleder for Digitalisering Jon Badstue Pedersen på jbp@syddjurs.dk.

Opdateret: 17-12-2018 15:32

Kontakt

Relaterede links

Feedback