Arkitektur- og bevaringsprisen 2022

Læs om de nominerede til prisen

Kvadrats nye pavillon et enestående byggeri, der nomineres  skabe rum til et unika tekstilværk. Pavillonens tre dele  - en hat, en tallerken og et foldet stykke papir - forener på en nytænkende måde arkitektur, kunst og natur.

Kvadrats nye pavillon et enestående byggeri, der nomineres  skabe rum til et unika tekstilværk. Pavillonens tre dele  - en hat, en tallerken og et foldet stykke papir - forener på en nytænkende måde arkitektur, kunst og natur.

Havmøllen er nomineret for sin ambitiøse renovering af en gammel nedslidt gård. Med nybyggeri og viljen til at stille Havmøllen til rådighed for nye aktiviteter er der på beundringsværdig måde skab et kulturelt mødested til konferencer  naturformidling.

Det spændende arkitektonisk skarpt skårne enfamiliehus ved Siriusvej er nomineret for det smukke samspil med stedets bevarede fyrretræer, den begavede planløsning, materialevalget og den fine rumlige sammenhæng.

Sommerhuset ved Fuglemosen blev bygget som det første  i den oprindelige udstykning fra 1930'erne ved Fuglsø. Sommerhuset nomineres for sin overbevisende restaurering, der ud over en konsekvent holdning til materialerne også giver et værdifuldt indblik i datidens beskedne rumlige dimensioner og dyrkelsen af naturen, lyset og den friske luft.

Det ikoniske Friis & Molkte hus i Kolind er nomineret for den indlevede renovering og modernisering, der på en beundringsværdig måde  udvikler og fornyer den oprindelige arkitektoniske ide. Respekt.

Røndes Børnehospice er nomineret for sin fine udnyttelse af en udfordrende byggegrund. I byggeriet med det centrale fællesrum, Hjerterummet, anslås en imødekommende og venlig stemning som favner husets børn, forældre og personale.

Hulvejens sommerhus er nomineret for sit kompromisløse og eksperimenterende forsøg på at give et bud på et bæredygtigt minimalistisk sommerhus. Som Mies van der Rohe formulerede det - Less is more.

Sølballegård er nomineret for sin vel lykkede renovering og tranformation af en gammel firlænget gård til et kulturelt mødested. Sølballegård formidler på en fin måde mødet mellem nyt og gammelt, og den enestående lokalisering midt i National Park Mols Bjerge udnytter til fulde stedets  perlerække af smukke landskabelige vuer.

Generationshuset ved Bogens Søvej er nomineret på grund af byggeriets fornemme udnyttelse af stedets naturskabte herlighedsværdier, med fokus på den storslåede udsigt mod Bogens Sø. Trods et stramt budget er det lykkedes at skabe et byggeri af høj kvalitet.

Borgerservice

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00

Lundbergsvej 2 - 8400 Ebeltoft