Om de to priser

Syddjurs Kommune uddeler i 2024 to nye erhvervspriser - Den sociale virksomhedspris og Årets erhvervsvirksomhed.

Syddjurs sætter pris på erhvervslivet

Syddjurs Kommune ønsker at fremhæve lokale virksomheder, der går forrest i forhold til innovation og vækst samt inklusion af borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Der indstiftes derfor to nye virksomhedspriser: “Den sociale virksomhedspris” og “Årets erhvervsvirksomhed”.

Priserne uddeles til det årlige sommermøde for det lokale erhvervsliv i juni. Alle kan indstille kandidater til priserne frem til den 17. april.  

 

Social- og beskæftigelsesudvalget og Erhvervs- og planudvalget vil fremhæve og anerkende de virksomheder, der gør en betydningsfuld indsats på det lokale arbejdsmarked og inden for erhvervslivet i Syddjurs Kommune. De to udvalg har derfor indstiftet hver deres årlige virksomhedspris.  

Social- og beskæftigelsesudvalget uddeler ”Den sociale virksomhedspris” og Erhvervs- og planudvalget uddeler prisen ”Årets erhvervsvirksomhed”.  

Fælles for priserne er, at de er rettet mod private virksomheder og arbejdspladser, som gør en forskel på det lokale arbejdsmarked og inden for erhvervslivet i Syddjurs Kommune. Det er virksomheder, som bidrager til at fortælle historien om Syddjurs som et godt sted at drive virksomhed og skabe rummelige arbejdspladser. 

Om prisen ”Den sociale virksomhedspris” 

Denne pris har fokus på socialt ansvar og rummelighed på arbejdspladsen. Prisen gives til en lokal virksomhed, der i hverdagen på arbejdspladsen giver plads til borgere, der har svært ved at få fodfæste på det traditionelle arbejdsmarked. Det kan f.eks. være ansættelse af borgere i fleksjob og småjobs, samarbejde med kommunen om udviklende virksomhedspraktikker og indsatsen for at højne uddannelsesniveauet i kommunen. I 2024 er der særligt fokus på de virksomheder, der gør en indsats for at hjælpe unge, der mangler en plads i det fællesskab, som en arbejdsplads giver mulighed for. 

”Et arbejde er mere end penge på kontoen og smør på brødet. På arbejdspladsen bliver man en del af et fællesskab og en fælles opgave. Borgere med udfordringer og anderledes forudsætninger end flertallet skal også have mulighed for at blive en del af arbejdsmarkedet. Med prisen vil vi fremhæve, at de lokale virksomheder spiller en nøglerolle i at løse dén opgave”, siger formand for Social- og beskæftigelsesudvalget Jan Aude. 

Om prisen ”Årets erhvervsvirksomhed” 

Denne pris gives til en lokal virksomhed, der gør en indsats inden for f.eks bæredygtighed og grøn omstilling, innovation og produktudvikling, udvikling af turisme eller lokalområde, vækst i form af nye arbejdspladser eller har bidraget til den gode fortælling om Syddjurs Kommune.   

”Vi er stolte af de mange aktive og iderige virksomheder i Syddjurs. Med prisen her vil vi fremhæve, hvor meget det betyder, når det lokale erhvervsliv gør det godt. Vi har brug for stærke lokale virksomheder, når vi udvikler kommunen og tiltrækker nye borgere", siger formand for Erhvervs- og planudvalget Kasper Kolstrup Møller. 

Indtil kandidater frem til 17. april 

Prisen uddeles til årets sommermøde for erhvervslivet den 18. juni 2024, men inden da skal der indstilles kandidater. Alle borgere og virksomheder og andre interesserede kan indstille kandidater på Syddjurs Kommunes hjemmeside. Der er frist for at indstille senest 17. april 2024.  

Begge priser består af et gavekort på 5000 kroner til et socialt arrangement for hele virksomheden efter eget valg samt et diplom. 

Bo Nymark Kristensen

Erhvervskonsulent

Lone Egeberg

Udviklingskonsulent