21.03.2024

Solenergi udvider i Syddjurs: Ny lokalplan baner vej for tredje anlæg

Syddjurs Byråd har godkendt en lokalplan for et solcelleanlæg på 100 hektar mellem Kolind og Nødager.

Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede i juni 2021 at starte lokalplanlægningen for seks solcelleprojekter i en prioriteret rækkefølge. De første to lokalplaner for solcelleanlæg ved Mesballe, tæt på Ryomgård, og ved Høegholm Gods uden for Tirstrup, blev endeligt godkendt af Syddjurs Byråd i marts 2023.

 

Syddjurs Byråd har nu endeligt godkendt den tredje lokalplan for et solcelleanlæg mellem Kolind og Nødager. Lokalplanen muliggør et byggefelt til solcelleanlæg på op til 100 hektar inden for et lokalplansområde på 122 hektar. Færdigbygget vil anlægget kunne levere strøm til over 20.000 husstande. Der er cirka 19.000 private husstande i kommunen.

 

Med den tredje lokalplan for solcelleanlæg er der nu lokalplanlagt et område på ca. 200 hektar til solcelleanlæg. I løbet af 2024 og 2025 forventes yderligere tre lokalplaner for solcelleanlæg at blive behandlet.

 

Formand for Erhvervs- og Planudvalget, Kasper Kolstrup Møller, udtaler om den nye lokalplan:

 

"Jeg er stolt over at kunne præsentere endnu en lokalplan for et stort solcelleanlæg i kommunen. I Byrådet tager vi vores ansvar for den grønne omstilling alvorligt, og med denne lokalplan har vi i Byrådet lokalplanlagt solcelleanlæg for de første 200 hektar. Dertil kommer tre yderligere projekter, så vi i løbet af 2025 når op på i alt seks lokalplaner for solcelleanlæg. I den nye lokalplan har vi sikret, at solcelleanlægget og transformerstationen vil blive skærmet af grøn beplantning, ligesom der sikres nye stiforbindelser gennem området. Tak for god dialog med både lokale borgere og folkene bag projektet."

 

Den næste og fjerde lokalplan for solcelleanlæg er ved Dalsgaard ved Pindstrup. Forslaget til denne lokalplan har netop været i høring og forventes behandlet i Byrådet inden sommeren.

Den femte og sjette lokalplan for solcelleanlæg er for Margrethelund nord for Ryomgård og Sophie-Amaliegård vest for Hornslet. Arbejdet med en lokalplan for Margrethelund er igangsat, og forslag til lokalplan forventes behandlet i starten af 2025. Arbejdet med en lokalplan for Sophie-Amaliegård blev igangsat i februar 2024.