Info om planlægning og politisk målsætning

Her kan du læse om den generelle planlægningsproces og politiske målsætninger når der planlægges for vedvarende energianlæg i Syddjurs Kommune.

Oversigt over vedvarende energiprojekter

På kortet herunder kan du få et overblik over de VE-anlæg som Syddjurs Kommune er ved at planlægge for samt de projekter som enten er afsluttet eller afvist. 

Sådan er processen

Sådan sikres en sammenhængende planlægning

Syddjurs Kommune udarbejder en lokalplan for det område, hvor der er givet lov til at opføre solceller. Samtidig skal kommunen lave et tillæg til kommuneplanen. Begge planer kommer i høring. Du kan læse mere om det i afsnittet herunder.

Planlægningen skal forener de samfundsmæssige interesser i arealanvendelsen, medvirker til at værne om landets natur og miljø samt klima og skaber gode rammer for vækst og udvikling i hele landet, så samfundsudviklingen kan ske på et bæredygtigt grundlag med respekt for menneskets livsvilkår, bevarelse af dyre- og planteliv og øget økonomisk velstand.

 

Sådan begrænses miljøpåvirkningen

Opstilleren skal betale for at få lavet en såkaldt miljøkonsekvensrapport. Det er det, der før hed en VVM-redegørelse. Rapporten er uvildig og skal beskrive, hvilke konsekvenser energianlægget har for omgivelser, natur og miljø. Rapporten skal være klar, inden politikerne tager stilling til, om anlægget kan opføres eller ej.

I miljøvurderingen tages der hensyn til projekters sandsynlige indvirkning på miljøet, herunder den biologiske mangfoldighed, befolkningen, menneskers sundhed, flora, fauna, jordbund, jordarealer, vand, luft, klimatiske faktorer, materielle goder, landskab, kulturarv og arkæologisk arv.

Sådan får du indflydelse

Det vil kommunen

Det har du ret til

Hvad kan I få ud af det

Viden om grøn energi

Nationale klimamålsætninger

Danmark har besluttet at udlede 70 procent færre klimagasser i 2030 end i 1990. Det kræver, at vi producerer meget mere vedvarende energi. 

 

Strømmens vej

Når kommunen har givet tilladelse til, at der må bygges et anlæg til solenergi, begynder Energinet at planlægge udvidelsen af elnettet, så det kan aftage mere strøm. Der føres altså ikke nye ledninger og bygges transformerstationer, før man er sikker på, at anlægget bliver til noget.

Når et solenergiprojekt er over 80MW for direkte nettilslutning skal anlægget tilsluttes Energinet og når det er under, skal det tilsluttes en lokal modtager, hvilket i Syddjurs Kommune er Konstant Net A/S.