Sociale medier

Her kan du læse om hvilke oplysninger, vi bruger på de sociale medier

Vi bruger de sociale medier til at vise de mange tilbud og aktiviteter, vi tilbyder i kommunen. Formålet er at informere om kommunens arbejde og skabe positiv omtale af Syddjurs Kommune. 

Formålet med at bruge personoplysninger 

  • Vi bruger dine oplysninger, som for eksempel billeder af dig, til at vise de forskellige tilbud og aktiviteter i kommunen.   

  • Vi bruger dine oplysninger for at kunne svare på henvendelser og indlæg fra dig. 

Vi laver ikke sagsbehandling på de sociale medier, og vi fraråder, at du skriver fortrolige oplysninger eller fortæller om personsager i kommentarsporene. Hvis vi ser opslag med personlige oplysninger, bliver opslaget fjernet.

Grundlag for brug af personoplysninger 

Vi er meget opmærksomme på, hvilket materiale vi bruger på de sociale medier og i vores kommunikation generelt. Vi benytter ikke oplysninger, der er krænkende, udstillende eller på anden måde er mod din interesse.

Vi bruger ikke materiale i en kommerciel sammenhæng.  

Når vi bruger betalt annoncering på de sociale medier, målretter vi det for eksempel på køn, alder, geografi og interesser baseret på de oplysninger, det enkelte sociale medie har om dig. Vores adgang til oplysningerne er pseudonymiseret, og det er derfor kun det enkelte sociale medier, der kan identificere dig på baggrund af oplysningerne.

Du skal være opmærksom på, at det enkelte sociale medier har deres egen privatlivspolitik med deres behandling, opbevaring og sletning. 

Hvilke oplysninger bruger vi?

Når vi bruger dine oplysninger i vores kommunikation på sociale medier, bruger vi kun de oplysninger, vi som offentlig myndighed har tilladelse til at bruge eller oplysninger, du har givet tilladelse til. Det er primært oplysninger som 

  • billeder og videoer 
  • navn, citater og interviews 

Når vi svarer på henvendelser fra dig, bruger vi dit brugernavn og de oplysninger, du har givet os i din henvendelse.  

Sletning

Som udgangspunkt sletter vi ikke regelmæssigt oplysninger på de sociale medier.  

Du har selv mulighed for at slette de oplysninger, du har offentliggjort i din henvendelse til os via kommentarsporene på vores sociale medier. Det kan du til enhver tid gøre, når du ikke længere ønsker, at de skal ligge på det sociale medie.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker materiale eller oplysninger om dig selv eller dit barn slettet. Du kan kontakte os gennem Borgerservice på syddjurs@syddjurs.dk eller 87 53 50 00

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til kommunens generelle behandling af personoplysninger kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Borgerservice

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00

Lundbergsvej 2 - 8400 Ebeltoft