Bæredygtighed

Bæredygtighed i Syddjurs Kommune - Verdens vigtigste plan er også vores plan.

Byrådet ønsker af tage del i ansvaret for at opnå FN’s 17 verdensmål. Det betyder, at vækst og udvikling skal knyttes op på princippet om bæredygtighed forstået bredt, med hensyntagen til økonomi, sociale, kulturelle og miljømæssige forhold.

Syddjurs Kommune vil være foregangskommune, hvad angår bæredygtighed og vil gå foran i alle initiativer, som tages.

FNs 17 verdensmål handler om at løse klodens største problemer inden 2030. FN har således sat fælles kurs mod en bæredygtig fremtid for alle på planeten Jorden. Den bliver kaldt verdens vigtigste plan.

Vi kan gøre en forskel

Vores kerneopgaver giver os mange op­lag­te mulighed­er for at skabe forandringer i vores egen kommune, f.eks. indenfor sundhed, under­visning, erhvervs­­udvikling og miljøforvaltning. For os er det ikke nok at sætte fokus på udfordringerne, vi vil gøre en forskel gennem konkrete resultater.

 

Sådan arbejder vi med verdensmålene

Bæredygtighedsudvalg i 2019

Byrådet nedsatte et bæredygtighedsudvalg i 2019, som gennem et år har undersøgt, hvor kommunen kan gøre den største forskel. I april 2019 afleverede udvalget sine anbefalinger, som Byrådet godkendte i november 2020.
Behandlingen indeholder Bæredygtighedsudvalgets anbefalinger, statusrapporten FN's Verdensmål i Sydjurs Kommune og et forslag til tidsplan for implementering i 2022-23.

Borgerservice

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00

Lundbergsvej 2 - 8400 Ebeltoft